Tulosta

Noora Alakangas on onnellinen pääsystään Patrian palkanlaskennan yhteyshenkilön äitiysloman sijaiseksi, sillä tehtävä on paljolti sellainen, jota kohti hän on urallaan pyrkinyt.

- Tämä tehtävä on hyvä jatkumo aiempaan HR-assistentin tehtävääni. HR-työn eri osa-alueet ovat olleet mielenkiinnon kohteeni jo pitkään, ja olen sen huomioinut myös opintojeni aikana, sijaisuuden Patrian Tampereen toimipisteessä tammikuussa aloittanut Noora kertoo.

Työnantajalta joustoa opiskelun ja työn yhdistämiseen

Kesätyöntekijänä vuonna 2010 taloon tulleen Nooran mielestä Patria on työnantajana mielenkiintoinen, koska eri tehtävissä oppii aina uutta ja urakehitykseen on monia vaihtoehtoisia väyliä. Myös koulutusta on tarjolla siitä kiinnostuneelle.

Yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta keväällä 2019 valmistunut Noora toteaa, että työn ja opiskelun yhteensovittaminen oli helppoa työnantajan joustavuuden ansiosta.

­- Viimeistelin opintojani samanaikaisesti, kun olin HR-harjoittelijana Patriassa. Se vaati erityisjärjestelyjä noin vuoden ajan, hän kertoo.

Noora on työskennellyt Patriassa erilaisia pätkiä jo vuosien ajan, niin ennen kuin jälkeen sosiaalipsykologian opintojensa. Pääosa hänen tehtävistään on liittynyt henkilöstö- ja palkkahallintoon.

- Aiempi kokemus HR-työstä ja nykyinen tehtävä palkkahallinnossa antavat todella hyvät valmiudet henkilöstöjohtamiseen. Toisaalta myös opintoni ovat antaneet minulle monenlaista osaamista ja vahvuuksia näihin tehtäviin.

Tuttuus on etu

Vaikka kyse onkin kansainvälisestä yrityksestä, työnantajana Patria on Nooran mielestä sopivan joustava ja työyhteisö viihtyisä.

"Tässä pääsee todella paljon olemaan tekemisissä ihmisten kanssa, auttamaan ja tukemaan ja myös itse oppimaan koko ajan lisää.

- Vaikka olen välillä ollut muualla, Patriaan palaan aina mielelläni, hän toteaa tyytyväisenä.

Työskentely eri osastoilla ja eri tehtävissä on myös auttanut häntä luomaan hyvät suhteet niin esimiehiin kuin työntekijöihinkin, minkä vuoksi heidän apunaan ja tukenaan toimiminen tuntuu nyt luontevalta.

- Tunnen paljon patrialaisia, joten olen toivottavasti heille - ja uusillekin työntekijöille - helposti lähestyttävä. On aina mukavampi tarttua puhelimeen, kun langan päässä on joku, jonka jollain tasolla tuntee. 

Nooran työnkuvaan kuuluvat ulkoistetun palkanlaskennan kanssa tehtävä yhteistyö sekä patrialaisten auttaminen palkka-asioissa. Juuri ihmisläheisyys on hänen mielestään tehtävien suola.

- Tässä pääsee todella paljon olemaan tekemisissä ihmisten kanssa, auttamaan ja tukemaan ja myös itse oppimaan koko ajan lisää. Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa, joten koen tehtävän soveltuvan luonteelleni erittäin hyvin.

HR:stä hevosen selkään

Tampereella asuva Noora tuulettaa ajatuksiaan vapaa-ajalla mieluimmin rennolla otteella liikkumalla ja erityisesti hevosen selässä.

- Hevosten parissa on lähellä luontoa. Tallilla on helppo unohtaa elämän kiireet ja työasiat. 

Noora toivoo voivansa jatkaa työskentelyä Patriassa myös sijaisuuden jälkeen. Suurin kiinnostus koskee HR-toimintoja, mutta mieli on avoin myös muulle työskentelylle.

- Haluan kehittää itseäni koko ajan, ja siihen olen toistaiseksi saanut Patriassa hienoja mahdollisuuksia.