Tulosta
Patria 6x6 SWE CAVS
Patria 6x6 -ajoneuvo - Pansarterrängbil 300

Ruotsin puolustusvoimien materiaalilaitos (FMV) on allekirjoittanut sopimuksen 321 kuusipyöräisen panssaroidun ajoneuvon ostamisesta kansainväliseltä puolustus- ja teknologiayhtiö Patrialta. Sopimuksen arvo on noin 470 miljoonaa euroa ja se on yksi Patrian suurimmista koskaan Ruotsissa. 

321 ajoneuvoa, joita Ruotsissa kutsutaan Pansarterrängbil 300:ksi, sijoitetaan Livgardet-rykmenttiin Kungsängenissä ja useisiin muihin yksiköihin ympäri maata. Patria on aiemmin toimittanut 20 6x6-ajoneuvoa, jotka tilattiin erillisellä sopimuksella huhtikuussa 2023. 

Toimitettava Patria 6x6 on uusinta teknologiaa sisältävä miehistönkuljetusajoneuvo, joka tarjoaa huippuluokan suojan jopa 12 hengelle. Ajoneuvo on modulaarinen ja voidaan konfiguroida monenlaisiin eri tarkoituksiin. Joukkojenkuljetuksen lisäksi sitä käytetään komento- ja valvontatehtäviin sekä ambulanssina Ruotsissa. Patrian ajoneuvot ovat yksi Ruotsin kasvavan puolustuskyvyn kulmakivistä. 

"Ruotsi on meille yhä tärkeämpi markkina-alue, ja olemme iloisia voidessamme tukea Ruotsin puolustusvoimia niiden merkittävän laajentumisen aikana. Olemme luottavaisia, että pystymme tekemään toimitukset nopeasti, kuten olemme aiemmin tehneet. Pansarterrängbil 300 -ajoneuvo on erinomainen esimerkki suomalais-ruotsalaisesta yhteistyöstä, sillä ajoneuvo on suunniteltu alusta alkaen pohjoismaisiin olosuhteisiin ja merkittävä lisäarvo saadaan paikallisilta toimittajilta, esimerkiksi ajoneuvon moottorin ja panssaroidun teräksen osalta", sanoo Patrian Pohjoismaiden markkina-alueen johtaja Mats Warstedt

Patria 6x6 -ajoneuvo valittiin useiden eurooppalaisten maiden yhteisen Common Armoured Vehicle System (CAVS) -yhteistyöohjelman alustaksi, johon osallistuvat jo Suomi, Latvia, Ruotsi ja Saksa. Suomi osti tammikuussa 2024 40 6x6-ajoneuvoa lisää, mikä nostaa Suomen ostojen kokonaismäärän 131:een. Ruotsi liittyi 6x6-tutkimus- ja kehitysohjelmaan vuonna 2022. 

Mediatiedustelut ja lisätiedot:     

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, viestintäjohtaja, Patria, p. +358 50 557 3822, [email protected]  

Jukka Holkeri, Executive Vice President, Global-divisioona, Patria, puh. +358 40 869 2008, [email protected]   

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden. 
www.patriagroup.com