Tulosta
Patria 6x6

Suomen Puolustusvoimat hankkii Patria 6x6 panssaroituja ajoneuvoja osana kansainvälistä Suomen johtamaa CAVS (Common Armoured Vehicle System) -hanketta, jossa ovat mukana myös Latvia, Ruotsi ja Saksa. Patria allekirjoitti Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa sopimuksen 91 panssaroidusta miehistönkuljetusajoneuvosta varusteineen. Ajoneuvojen lisäksi hankintaan sisältyy myös varaosia, työkaluja ja käyttö- ja huoltokoulutusta sekä lisähankintavaraus 70 ajoneuvolle. Ajoneuvojen toimitukset alkavat jo vuoden 2023 aikana.  

Puolustusvoimat hankki Patrialta vuoden 2022 alussa kolme esisarja-ajoneuvoa, jotka ovat olleet testikäytössä ennen varsinaista sarjatilausta. Testien perusteella Maavoimilla on ollut mahdollisuus tutustua Patria 6x6 -ajoneuvon ominaisuuksiin ja käyttöön sekä määritellä sarjatilauksen ajoneuvojen lopullinen varustelu. 

”Suomen sarjatilaus on merkittävä virstanpylväs koko yhteishankkeelle. Suomen tilauksen myötä Patrian toimipisteellä Hämeenlinnassa valmistetaan 6x6-miehistönkuljetusajoneuvoja sarjatuotantona jo kolmelle maalle. Patrian ja Puolustusvoimien välillä tämä ajoneuvotilaus on tilausmääriltään suurin moneen vuosikymmeneen ja tästä syystä merkittävä. Suomessa Patria 6x6 -ajoneuvoilla jatketaan XA-sarjan ajoneuvojen, tunnetummin Pasien, jalanjäljissä Maavoimien suorituskyvyn ja liikkuvuuden kehittämistä aina 2060-luvulle saakka, jopa pidempäänkin”, sanoo Jussi Järvinen, joka vastaa Patrian Suomen toiminnoista. 

Monikansallinen CAVS-yhteishanke on edennyt suunnitellusti. Saksa liittyi hiljattain virallisesti mukaan hankkeeseen ja Ruotsi tilasi ensimmäiset 20 ajoneuvoaan. Latviaan toimitukset ovat olleet käynnissä jo vuodesta 2021. Yhteinen 6x6-ajoneuvohanke on herättänyt kiinnostusta ja on avoinna myös muille maille osallistujamaiden yhteisellä suostumuksella.

Patria 6x6 agreement signing
Allekirjoitustilaisuudessa kuvassa vasemmalta: Jussi Järvinen, Patria, Executive Vice President, Finland-divisioona, toimitusjohtaja Esa Rautalinko, Patria sekä Puolustusvoimista kenraalimajuri Jari Mikkonen ja insinööriprikaatikenraali Juha-Matti Ylitalo.

Mediatiedustelut ja lisätietoja:

 

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, Patrian viestintäjohtaja, puh. +358 50 557 3822, [email protected]  

Jussi Järvinen, Executive Vice President, Finland-divisioona, Patria, [email protected] 

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaarentukipalvelujen sekä teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluja ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla ensisijainen kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Patria työllistää yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

www.patriagroup.com