Tulosta
Patria oli mukana DISOBEY-hakkeritapahtumassa Helsingissä. Patrian kyberosaamisen ohella yhtiön tarjoamat kiinnostavat työtehtävät kiinnostivat tietoturva-alan ammattilaisia.

Patria osallistui 16.–17. helmikuuta 2024 Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettyyn DISOBEY-hakkeritapahtumaan. Patrian osaston vetonaula oli Patria AMV Part Task Trainer -ajoneuvosimulaattori, jossa ajaja pääsee käyttämään mallinnettuja hallintalaitteita ja liikkumaan virtuaalisessa harjoitusympäristössä. 

DISOBEY on Pohjoismaiden suurin hakkeritapahtuma, joka kerää vuosittain yhteen tietoturva-alan ammattilaiset ja harrastajat. Yleisö koostuu niin sanotuista valkohattuhakkereista, jotka käyttävät taitojaan eettisesti löytääkseen tietoturvaongelmia ja vahvistaakseen järjestelmien suojautumista hyökkäyksiltä. 

Disobey
Patria AMV Part Task Trainer -ajoneuvosimulaattori

Patrian avainasiakkuusjohtaja Marika Voraz kertoo, että Patrian osastolla käytiin kahden päivän aikana paljon kiinnostavia keskusteluja tietoturva-asioista. Monelle kävijälle Patrian vahva osaaminen kyberturvallisuudessa tuli tapahtuman aikana tutuksi.

– Patria tunnetaan esimerkiksi panssaroiduista ajoneuvoista ja hävittäjien huollosta. Kyberosaamisemme on sen sijaan vähemmän tuttua suurelle yleisölle ja jopa asiakkaillemme, Voraz sanoo.

 

Patria tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä

Patrian osastolla kävi muun muassa turvallisuusviranomaisten ja yhteistyökumppaneiden edustajia. Iso osa kävijöistä oli it-alan opiskelijoita, joita kiinnostivat Patrian tarjoamat työpaikat.

DISOBEY-tapahtuman aikana Patriassa oli avoinna muun muassa haavoittuvuustutkijan paikka kyberturvallisuustiimissä, jonka työtehtävät liittyvät erityisesti sovellusturvallisuuteen.

Kyberturvallisuuden asiantuntijoita tarvitaan monilla toimialoilla, ja kilpailu alan osaajista on kovaa. Patrian kilpailuvaltti ovat kiinnostavat ja merkitykselliset työtehtävät.

– Monissa yrityksissä kyberturvallisuus keskittyy tietoturvaan. Meillä tehtäväkenttä on laajempi, sillä Patria tekee paljon tutkimusta ja tuotekehitystä myös sodankäyntiin liittyvissä kyberteknologioissa, Voraz muistuttaa.

Työnantajamielikuvia kartoittavan Universumin kyselyissä Patria on tekniikan alan ammattilaisten mielestä yksi Suomen kiinnostavimmista työnantajista.

Alan johtavana puolustusteollisuuden teknologiayhtiönä Patria on moderni työpaikka.

Vorazin mielestä kiinnostus Patriaa kohtaan ei ole yllättävää, sillä Patrian asiantuntevissa tiimeissä pääsee tekemään töitä mielenkiintoisten ja puolustusteollisuuden uusimpien teknologioiden ja niihin liittyvien tuotteiden ja palvelujen parissa.

– Alan johtavana puolustusteollisuuden teknologiayhtiönä Patria on moderni työpaikka, ja teemme töitä alan diversiteetin kehittämisessä, kuten naisien houkuttelemisessa alalle.

Merkityksellistä työtä turvallisuuskriittisten järjestelmien eteen

Turvallisuuskriittiset järjestelmät ovat entistä riippuvaisempia ohjelmistoista ja muista digitaalisista ratkaisuista. Patrian erikoisalaa ovat järjestelmät, joita turvallisuuskriittiset viranomaiset tarvitsevat operatiivisen toiminnan järjestämiseen. Keskeisiä asioita ovat toimintavarmuus ja tietoturva kaikissa oloissa.

– Patriassa pääsee tekemään merkityksellistä työtä. Siitä patrialaiset ovat ylpeitä, Marika Voraz sanoo.

Hän toimii Joint & Security -tiimissä, joka tarjoaa tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmiä turvallisuuskriittisille asiakkaille. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa avointen lähteiden tiedonkeräämiseen ja analysointiin kehitetty järjestelmä CRAWLR. Patria on myös keskeinen kehittäjä viranomaisten yhteisessä kenttäjärjestelmässä KEJO:ssa.

– Tiimin ja oma työkenttäni on erittäin kiinnostava. Avainasiakkuusjohtajana kartoitan esimerkiksi asiakkaiden tarpeita ja välitän niitä Patrian tuotteiden kehityksestä vastaaviin tiimeihin, Voraz kertoo.